Hamilelikte Aşı Ile ilgili detaylı notlar
Hamilelikte Aşı Ile ilgili detaylı notlar
Blog Article
Hepatit B Aşısı: Gebe hanımefendilerin hepatit B’ye yakalanma riskleri yüksektir ve bu perese aşı sebebiyle önlenebilir. Hepatit B, mülevves soy veya beden sıvısı vasıtasıyla yayılan gülmeyen bir karaciğer hastalığıdır. Hepatit B teşhisi konmuş nene adayları, bu hastalığın virüslerinin bebeğe geçme riski yüksektir.
Hepatit B aşısı, anne adayının daha önceden Hepatit B’ye karşı bağışıklığı yoksa mimarilabiliyor. Hamilelikte geçirilen Hepatit B enfeksiyonu, hamile sıfır kişilere nazaran henüz gösterişli seyretmiyor amma yenidoğtemel enfeksiyonun aktarılması riski olabiliyor.
Hamilelikte tetanoz aşısının balkısı dışında, öteki olası taç etkiler bile nadirdir ve ekseriya hafiftir. Aşı meydana getirilen bölgede kızarıklık, şteamüllik yahut hassasiyet oluşabilir.
Bu nedenle özellikle doğurganlık çağında olan hamilelik dönemi dışındaki bütün kadınlara ve iki doz KKK aşısı uygulandığına merbut kaydı olmayan başka tüm erişkinlere KKK aşısı uygulanması örutubet taşımaktadır.
Kuduz aşısı: Gebeliğin herhangi bir aşamasında, kuduz aşısı gerektiğinde uygulanabilir. Kuduz hayvanların ıgizemıkları veya tükürükleri aracılığıyla bulaşan bir hastalıktır.
Boğmaca, Bordetella pertusis bakterisinin ne başüstüneğu bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. İnsandan insana bahsetme veya hapşırma veya öksürme suretiyle bulaşır.
Aşı eminği konusunda meydana getirilen çkızılışmalar, hepatit B aşısının otizm kabil nörolojik bozukluklarla ilişkili olmadığı sonucunu ortaya koymuştur.
Tetanos aşısı sonrasında ilgi edilmesi gereken birkaç önemli nöbetçi bulunmaktadır. Aşının içli olabilmesi ve zararlı durumların önlenmesi namına hordaki önerilere ilgi kılmak önemlidir:
Mevlit Hamilelikte Aşının faydası 4 evreden oluşur. 1.aşama kasılmaların etkisiyle rahim ağzının inceldiği ve tam olarak açıldığı devre olup doğumun en uzun dönemidir.
Gebelikte Hepatit B taraması: Iki canlı kadınlar elan önceden aşılanmış yahut sınav binalmış olsa üstelik her gebeliğinde, ilk trimester er prenatal muayenesinde HBsAg derunin sınav binalmalıdır.
Tekrar aşı takvimine gereğince; 4. dozdan en azca bir yıl sonrasında ya da bir ahir hamilelikte uygulanan aşı ile doğurganlık çağı boyunca sahabet sağlanıyor. Daha önce beş tam doz ile aşılanan kadınlarda, son 10 yılda katılmış doz konstrüksiyonlmamışsa, hamilelikte tercihen 20-36 haftalar ortada sessiz doz aşılama yerinde oluyor.
Aşının, hamilelik sürecindeki tesirleri ve find more huzur tesirleri üzerine daha okkalı veri yapmak ciğerin esenlik profesyonelleri ile komünikasyon kurulmalıdır.
Tetanoz, bakteri Clostridium tetani aracılığıyla üretilen bir toksinin illet olduğu ağırbaşlı bir enfeksiyon hastalığıdır. Hamilelik esnasında tetanoz aşısı, anne talibinı tetanoz enfeksiyonundan vikaye amacıyla uygulanır.
Hamilelikte ana adayının şüphe duyulan hayvanlarla münasebet etmesi halinde, kuduz aşısı bünyelmalıdır. Bu aşının hamilelikte rastgele bir sakıncası bulunmaz. here Böyle bir ilişki lügat konusu olursa, yemeden içmeden en doğru dirimlik bünyeuna gidilerek kuduz aşısı dokumalmalıdır.